Jan Reyers in Egypte

De berichten vandaag uit Egypte zijn heel dubbel. De bevolking komt in opstand, de regering staat zwaar onder druk. Maar er zal nog heel wat water door de Nijl moeten stromen voordat er echte vrijheid zal zijn denk ik. Je hoopt echt dat het land wat democratischer zal worden. Mijn gedachten gaan dan ook naar ouders van GBS Veerkracht die uit Egypte komen. Ze zullen deze dagen in zeer grote spanning doorbrengen. Een paar weken geleden al een aanslag op een Koptische kerk en daarom ook angst rond het gebouw van de Koptische Kerk aan het Mosplein in Noord.

Wie iets meer wil weten over Egypte moet uit de serie van Jan Reyers (België), deel 3 gaan bekijken. Deel  1 en 2 waren ook zeer boeiend en zijn ook nog wel te vinden op de Belgische uitzending gemist.  Indrukwekkende verhalen en vergezichten. Maar met deel 3, kijk je ook wat anders naar de verschrikkelijke beelden op het journaal. Trouwens dezelfde serie wordt ook uitgezonden door de VPRO.