The Chelsea Flower Show

Deze week is het elke avond genieten. Op de BBC is er tuissen 9 en 10 steeds een uitgebreide rapportage van de grootstre show in Engeland op het gebied van tuinen, bloemen, fruit enzovoort, enzovoort. Fantastisch wat er allemaal voorbijkomt. De presentatoren zijn ook echt van die typisch engelse presentatoren. Heel vaak doen ze onderdelen van het ook zeer leuke programma, Gardeners World. Als christenen willen we nog wel eens beweren dat je God ook kunt leren uit de schepping. Op zich is dat en in deze uitzendingen proef je daar ook echt iets van. Maar het mooie vind ik, dat je zo prachtig kunt zien wat de mens met de natuur kan.

Door te combineren, aan te leggen, door planten te kruisen. Zo mooi wat er dan ontstaat. Dat is echt een gave van God; de schepper van hemel en aarde. Met dank aan Alan Titchmarsh.