Rouvoet

André RouvoetGisteren heeft de Christen Unie haar verjaardag gevierd. Tien jaar zijn ze geworden. En eerlijk is eerlijk, ik ben nog steeds van harte een meelevend lid. Natuurlijk er vallen best kantekeningen te maken. Het vreemde Irak-standpunt, ik kan er geen kaas van maken. Maar zelfs daar steken de twijfels op, bij het zien van de ‘House of Saddam’ serie op Canvas. En het gedoe indertijd rond Veling, het verdient geen schoonheidsprijs. En toch… Rouvoet doet het uitstekend. Natuurlijk hebben ze zich drie jaar geleden een beetje laten afschepen. Defensie, waterstaat en gezinsbeleid; het komt vast niet in de geschiedenisboekjes. Toch dwingen de bewindslieden en de fractie ons respect af. En André Rouvoet steekt ver boven veel politici uit. Zeker boven Balkenende en Bos. In 2012 gaan we dus opnieuw voor de coalitie CDA, PvdA en CU. Ook al is het misschien ‘wishfull thinking’, graag met Rouvoet als premier en ik persoonlijk zou graag Wijffels en Asscher als vice-premiers zien. Dus ook bij de verkiezingen op 3 maart, stem CU, of het nu in Amsterdam is of Assen, Lutjebroek of Leerdam.