The Nits in een gereformeerde gymzaal

Een mooi verhaal over Henk Hofstede in de krant van zaterdag. Moet daarom maar eens een elpee van THE NITS kopen. Ze maken tenslotte prachtige muziek. Maar het volgende, en dat vond ik opvallend:

Jaren geleden ging ik naar de tandarts aan het Oosterpark. De tandarts was getrouwd met Frans Wong. Hij was de eigenaar van de abortuskliniek. Hij leeft niet meer, maar het was een heel charmante man. Dat laatste heeft niets te maken met mijn anti-abortusstandpunt natuurlijk. Aan het park staat ook de kerk waar we elke zondag heen gaan. Al meer dan 30 jaar en dat nog steeds met veel genoegen. Henk Hofstede woont aan het park, vlakbij de abortuskliniek. The Nits hebben een oefenruimte. Prachtig, een oude gymzaal. De gymzaal hoorde tot begin jaren 80 bij de gereformeerde dr. M.B. van ’t Veerschool. De school was ooit openbaar, maar in 63 werd ie dus gereformeerd. Omdat het gebouw te oud was en wegzakte moesten we er uit. Leegstaand werd het door onverlaten in de hens gestoken en dat was het einde. Alleen de gymzaal werd gered en is dus nog steeds in gebruik.